Stort hjärta och respekt mot kunderna

Idag träffar vi Thomas SwensonSkandiamäklarna som publicerade bostäder till störst värde i Linköping 2014. Samtalet är en del i vår intervjuerserie där vi pratar med mäklare som utmärkt sig med starka prestationer.

thomas-swenson

Hej Thomas! Du publicerade bostäder i Linköping  under 2014 för 267 180 000 kr enligt vår statistik, bra jobbat.

Hur länge har du jobbat som mäklare?

Jag började som mäklare 1999.

Berätta om din väg fram till mäklaryrket

Jag började arbeta inom diverse service- och försäljningsyrken. Mäklaryrket fångade mitt intresse så jag valde att satsa på det. Efter slutförd utbildning, och en tid som mäklarassistent, blev jag sedan mäklare på Erik Olsson i Stockholm. Det var en rolig, tuff, nyttig och lärorik tid.

Vad tyckte du om mäklarutbildningen?

Dagens utbildning är säkert betydligt tuffare och bättre förberedande än den som fanns förr.

skandiamaklarna

Du jobbar idag på Skandiamäklarna, har du jobbat på andra byråer tidigare? Hur har de påverkat dig?

Jag har jobbat sammanlagt 10 år på SkandiaMäklarna, men var iväg några för att sedan komma tillbaka. Att se andra arbetsplatser har varit nyttigt och lärorikt.  Det har också gett mig möjlighet att värdera olika arbetssätt och företagsklimat. Och som sagt, jag landade på SkandiaMäklarna igen och det är jag glad för.

Vad med Skandiamäklarna var det som fångade ditt intresse?

SkandiaMäklarna har en hög ambition och det har jag med. Som delägare är det också utmanande att utveckla och driva företaget framåt. Sen gillar jag arbetsklimatet med högt till tak och härlig vi-känsla.

Vad har du lärt dig om Skandiamäklarna under den tid du har jobbat där?

SkandiaMäklarna är en attraktiv arbetsplats. Vi jobbar målfokuserat och professionellt men med hjärtat på rätt ställe. SkandiaMäklarna ger medarbetarna stort spelutrymme och det har visat sig vara framgångsrikt. Sedan är det också viktigt att ha det roligt tillsammans på jobbet. Företaget är mån om personalen. Vi gör mycket för att stärka och stötta varandra. Att vi ett sammansvetsat gäng som vill framåt och drar åt samma håll är en stor del av framgångssagan.

kontor_skandiamaklarna

Hur skulle du beskriva din stil som mäklare?

Svår fråga men jag försöker givetvis visa stort hjärta och respekt mot kunderna i deras livs affär.  Jag har alltid höga krav på mig själv att få nöjda kunder. Mäklaryrket är inget 9-5jobb. Det är tufft, så det är viktig för mig är att passionen och hungern för yrket finns där.  Och den finns där kan jag lova 🙂

Vilka skulle du säga är de största utmaningarna i mäklaryrket idag?

Givetvis är det den stora konkurrensen bland alla mäklarbyråer, men den finns ju alltid där. Jag skulle nog säga hastigheten. Idag är kraven stora från kunderna.  De har önskemål om visningar och bud innan visning, mail som ska besvaras helst innan dom ens har kommit och framförallt ska mäklaren vara tillgängliga hela tiden. Skämtåsido, men det kräver mycket av mäklaren att klara av pressen.

Hur skulle du beskriva marknaden i Linköping just nu?

Het! Linköping har ett attraktivt universitet, stark arbetsmarknad och stor inflyttning. Det i kombination med bristen på bostäder gör det till en tuff marknad att köpa bostad i. Rejäla prisökningar de senaste åren.

Har du några tips till säljare som är i fas att välja mäklare?

Att tidigt ta en kontakt med en SkandiaMäklare :). Tycker det är viktigt att se över vad de olika mäklarbyråerna står för och vad de är intresserade av att hjälpa till med. Många är bara inriktade på själva säljmomenten. Vi på SkandiaMäklarna hjälper gärna till mycket tidigare i letandet. Vi vill hjälpa säljaren att vara bättre förberedd helt enkelt. Då får man ut mer av både köp- och säljsskedet.

Vad utmärker en bra mäklare?

Engagemang. För en stund är man en del av någons liv och det gäller att vara ärlig och lotsa rätt utifrån just den personens situation och önskemål. Sedan måste tävlingsinstinkten och viljan att alltid bli bättre finnas annars blir man nog bara en medioker mäklare.

Hur viktig är personkemin?

Oerhört viktig! Där tycker jag nog den absoluta styrkan finns hos dom framgångsrika mäklarna. Man måste nog ha eller viljan att få och ge förtroendet hos kunden. När man är på visning företräder man säljaren som man fått förtroende av, och väl där måste man kunna ge trygghet och respekten åt spekulanten.

Om du skulle ge något tips till personer som utbildar sig nu eller funderar på att bli mäklare, vad skulle du säga då?

Att det är ett fantastiskt jobb att vara mäklare. Kör hårt och Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.