Linn Andersson ber alla sina säljare om ett omdöme

Linn AnderssonLänsförsäkringar Fastighetsförmedling är mäklaren som frågar alla sina kunder om ett omdöme. Linn har sedan sin första försäljning låtit varje säljare svara på en rekommendationsförfrågan vilket gör henne till en av de mest transparenta mäklarna i landet. Idag får vi höra mer om hur hon jobbar för att göra kunderna nöjda.

Linn 1

Du har frågat alla dina säljare om att lämna en rekommendation som verkligen ger en trygghet och transparens för andra säljare som funderar på att välja mäklare. Hur viktigt är det med rekommendationer?
Jag upplever att rekommendationer är viktigt eftersom säljarna är våra representanter för nya kunder. Recensionerna ger nya säljare en chans att se hur andra upplevt mitt jobb efter en försäljningsprocess. Det är lätt att lova mycket på kundmötena hemma hos säljarna men det är en helt annan sak att faktiskt hålla det. Just det kan man säkerställa med rekommendationerna eftersom det sker efter en försäljningsprocess.

Av dina tidigare kunder som har svarat på rekommendationsförfrågan har alla valt att rekommendera dig. Imponerande! Hur ser du till att dina kunder blir nöjda?
Vad kul, blir så glad för varenda rekommendation! Det värmer verkligen i hjärtat att läsa alla fina ord. Bakom varje rekommendation ligger många timmar med hårt jobb. För det första ser jag till att hålla det jag lovar. I min jobbprocess har jag från dag ett satsat på kvalitet ur alla aspekter. Det är inte alltid alla försäljningar slår rekordpris men så länge varje säljare känner att jag gör mitt yttersta för att det ska bli så bra det bara kan så har jag nöjda säljare. Kommunikation och dialog är viktigt så säljarna har koll på vad som händer och vad nästa steg är. Jag återkopplar alltid på samtal och mail och är flexibel med extravisningar, just det gör att varje säljare vet att jag inte missar någon spekulant.

Hur jobbar du med rekommendationer?
Jag var med tidigt i processen när rekommendationsfunktionen började så jag har som rutin att alltid be om en rekommendation då jag själv vet att jag verkligen gör allt för mina säljare i varje affär. Det är många säljare jag har som valt mig för att de känt sig trygga genom nuvarande rekommendationer. Då är det lättare för dem att också ge en recension som bekräftelse. Om man är nöjd med sin mäklare upplever jag att säljarna gärna låter andra kunder veta det och därför är rekommendationsfunktionen bra för alla parter.

Linn Andersson

Hur kommer det sig att du ville bli mäklare?
Från början var det inte självklart. Jag hade alltid ett öga för yrket och har haft kontakt med mäklarföretag redan från gymnasiet. Tanken väcktes när jag bodde ett år i Spanien och kom i kontakt med en svensk mäklare där nere. Sedan läste jag ändå ekonomi med management för att jag ville ha en bred utbildning för framtiden. Under tiden hade jag kontakt med Länsförsäkringar och var med några mäklare för att testa på jobbet och då insåg jag att mäklaryrket lockade mig. Jag skulle verkligen rekommendera att testa på jobbet innan man kanske väljer utbildning för det är verkligen inte som media presenterar det. Det är ett tufft jobb utan större trygghet med ett högt tempo. Men just det lockade mig också, jag ville vara chef över mig själv och ha ett varierande yrke. Ingen dag är den andra lik och att få förtroendet att hjälpa människor i deras livs största affär gör detta till ett otroligt givande jobb.

Hur skulle du beskriva din mäklarstil?
Jag bjuder gärna på mig själv samtidigt som jag har ett stort fokus på lyckad affär och professionalitet i mitt jobb. Då jag jobbar lokalt i Eriksberg (Norra Älvstranden) så har jag ett oerhört kvalitativt spekulantregister som gör att jag även kan jobba åt köparens håll och på så sätt få ihop bra affärer. Jag är noggrann och tycker att en genomgående kvalitativ tjänst är superviktigt och att hålla det även när antalet affärer ökar. Jag har exempelvis varit med på varenda fotografering under mina första två år för att säkerställa att bilderna blir så bra som möjligt med fokus på det som gör att bostaden får bra betalt. Någon gång har jag själv tagit med saker och piffat till hos säljare så det lilla extra gör många gånger att säljarna blir extra nöjda. Man får inte heller glömma att ha kul och njuta av allt det roliga man gör, för då blir det lättare att möta motgångar när de väl kommer.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
En vanlig dag är en kombination med allt från kontorsjobb till en blandning av visningar och kundmöten. Som mäklare finns inget som heter 9-17 jobb utan dagarna varierar väldigt mycket och många gånger blir det sena kvällar. Just variationen gör ändå att dagarna går snabbt och man tycker det är kul.

Har du något tips till säljare när de ska välja mäklare?
Att vara påläst men också gå på magkänsla. Kolla vad tidigare säljare skriver om mäklaren så får du en opartisk bild av arbetsinsatsen. Gå på mäklarens visning, så som den presenterar någon annans bostad kommer den mäklaren i så fall en dag presentera din.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.