Odla ditt personliga varumärke

Det är full fart hos oss på Hittamäklare och vi släpper snart vår andra stora nyhet för i år. Det händer mycket på marknaden just nu och därför passar vi på att ta en kort pratstund med vår VD, Sebastian Wickert för att höra mer om det senaste i branschen och vad som är på gång hos oss.
 
Sebbe blogg bild

Vilken större förändring ser du i mäklarbranschen just nu?

En trend som vi tycker oss se tydligt är hur mäklarindividen blir allt viktigare. Specifika mäklare snarare än specifika mäklarföretag efterfrågas allt oftare från säljare och mäklarindivider lyfts fram i mäklarnas egen marknadsföring i allt större utsträckning. Jag tror detta är en utveckling som kommer från att marknaden blivit mer transparent. Tidigare har säljare haft få beslutsunderlag tillgängliga medan säljare idag är mer pålästa och tillgången till information förändrar hur vi fattar beslut. Tidigare var varumärkeskännedom viktigt för att säljaren skulle känna sig trygg, öppen historik kan nu ge samma eller en starkare trygghet. Denna transparens är givetvis något vi på Booli och Hittamäklare driver på genom vårt arbete men här är vi inte ensamma. Sneglar man dessutom mot andra branscher inom tjänstesektorn ser man en liknande utveckling mot transparens. Jag tror att det är en sund utveckling som gynnar både branschen och marknaden men det har funnits en hel del rädsla. Jag tror de större företagen är rädda för att värdet av deras varumärke skall urholkas och flera större kedjor valde tex länge att inte tillåta marknadsföring av individuella mäklare. Personligen tror jag inte att företagens värde kommer urholkas men att konkurrensen i framtiden mer kommer handla om att hitta och lyckas behålla de bästa mäklarna. De företag som lyckas ge sina mäklare bäst förutsättningar att springa snabbast tror jag kommer vinna på sikt.

Vilket projekt hos oss är du mest nöjd med hittills?

Jag har svårt att välja men just nu är jag väldigt nöjd med rekommendationssystemet som vi nyligen lanserat och som 20% av branschen redan börjat använda. Här tror jag att vi verkligen gör skillnad för både säljare och mäklare.

Vad är nästa projekt för Hittamäklare?

Inom kort kommer vi att lansera ett säljmaterial. Det känns mycket spännande eftersom verktyget blir det första i sitt slag. Mäklare kommer enkelt kunna skapa personliga och objektspecifika material inför möten med säljare. Materialet innehåller rekommendationer, referensobjekt, statistik om mäklaren och även en kostnadsfri värdering på objektet. Jag tror det blir sjukt bra!

Vad är ditt bästa tips till mäklare?

Odla ditt personliga varumärke. Lite mer konkret, försök få din historik att arbeta för dig genom att visa upp den i så många sammanhang som möjligt. Blogga om dina affärer, arbeta med sociala medier. Sprid dina kundtestemonials och visa stolt upp dina slutpriser/bilder/objekt på så många ställen som möjligt.

Vad med din tjänst är du mest nöjd med?

Jag tycker det är spännande att få jobba i en bransch där mycket just nu håller på att förändras. Det finns mycket på Sveriges bostadsmarknad som inte funkar optimalt och jag älskar att jobba i ett team som genuint drivs av att försöka göra bostadsmarknaden bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.