Min första månad som mäklare sprang jag på 82 intag

Ramin JahangiriFastighetsbyrån är den mäklare som har publicerat bostäder till högst värde i Sundbyberg under andra kvartalet och idag får vi Ramins bästa knep för att lyckas som mäklare.

Du är den mäklare som har publicerat bostäder för högst värde i Sundbyberg under andra kvartalet. Hur lyckades du med det?

Jag tror att det beror på att jag säljer till väldigt bra priser. När säljare ser det vill de också få ut lika mycket för sin egen bostad och hör av sig till mig.

Hur kommer det sig att du ville bli mäklare?

När jag var 16 år bestämde jag mig för att jag ville bli mäklare. Jag bestämde mig också för att jag ville bli Sveriges absolut bästa mäklare utan att egentligen veta vad en mäklare gjorde eller vad som krävdes. Jag ville bli framgångsrik och det är ett bevis på att man kan lyckas med vad man vill om man bara vill det.

Berätta om din första egna försäljning!

Jag var livrädd! Det var en tvåa i Sundbyberg och jag satt med objektsbeskrivningen till klockan tre på natten. Säljarna hade haft en annan mäklare tidigare som de inte var nöjda med så det startade i uppförsbacke. När jag skulle ha den första visningen kom ingen alls och på andra visningen kom en person. Jag var så nervös men det slutade med att köparen la ett bud på en halv miljon över utgångspris och både köparen och säljaren blev jättenöjda med affären.

Hur skulle du beskriva din mäklarstil?

Varje gång jag träffar en kund funderar jag alltid på hur jag kan hjälpa just dem innan jag går in på mötet. När du har fler sätt att kunna hjälpa till på kan du också hjälpa fler personer. Får du hjälpa fler personer blir du mer framgångsrik.

Vilken försäljning är du mest stolt över?

Jag har gjort så många fantastiska försäljningar som jag är jättestolt över! Jag var den första mäklaren som sålde en bostad i Sundbyberg för över 100 000 kr per kvadrat, och alla uppdrag där säljaren har fått en värdering och jag lyckats sälja för långt över det.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Jag har en regel. Jag gör administrativt arbete när kunder sover och sköter kundkontakten under arbetstider eller när man kan prata med kunder. Varje vecka undrar jag om jag har några bostäder som ska läggas ut men rätt var det är finns det flera stycken. Jag säljer i snitt 18 lägenheter i månaden och under min första månad som mäklare sprang jag på 82 intag. En gång hade jag 14 privatvisningar på en lördag!

Jobbar du mycket?

Jag känner aldrig att jag jobbar utan för mig är det en livsstil att vara mäklare. Har man fast lön känner man nog att man jobbar men med 100% provision är det en livsstil!

Har du något tips till säljare när de ska välja mäklare?

Titta på vad mäklarna har sålt tidigare, vem säljer till bäst pris? Gå på mäklarens visningar. Många mäklare är inte pålästa eller kommer sent till visningen vilket aldrig får hända. Går du på deras visningar får du ett kvitto på hur de jobbar.

Vad är det värsta eller roligaste som har hänt på en visning eller intagsmöte?

En gång hade jag en visning på en jättefin lägenhet med en takterrass i föreningen. Efter att ha visat lägenheten och källarförrådet skulle jag visa terrassen. Det var jag och 7 sällskap och när vi kom upp på terrassen ser vi ett par som inte hade planerat att bli störda så att säga.. Det var lite stelt.

Du fick ett diplom från er VD, berätta om det!

Diplomet var för 10 miljoners nettoomsättning på 10 månader totalt. Diplomet fanns inte innan och 10 miljoner på 10 månader är det aldrig någon tidigare som har nått.

Hur tror du att marknaden i Stockholm kommer att se ut i höst?

En förändring som med amorteringskravet som nyligen infördes kräver en landningstid. Det är fortfarande rekordlåga räntor och bostadsbrist så jag tror att bostadspriserna fortsatt kommer att ligga på en hög nivå.

diplom_1

Du har redan många utmärkelser för din prestation, vad är din drivkraft?

Mina kunder, de har varit min drivkraft sedan dag ett.

Vad har du för tips till mäklare som också vill lyckas?

Sluta aldrig att säljträna och jobba med de som är bäst så att du kan lära dig av dem. Jag säljtränar varje vecka för att bli ännu bättre.

Vad gör du på fritiden?

Jag gillar att resa och snart ska jag och min flickvän också bli föräldrar till en hund. Gissar på att jag kommer att bli gråhårig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.