Jag bestämde mig för att bli Nr 1

Idag träffar vi Markus Martinsson på Fastighetsbyrån som publicerade bostäder till störst värde i Nynäshamn 2014. Samtalet är en del i vår intervjuerserie där vi pratar med mäklare som utmärkt sig med starka prestationer.

Hej Markus! Du publicerade bostäder i Nynäshamn under 2014 för hela 128 895 000 kr enligt vår statistik. Bra jobbat!

Tack så mycket, kul att hårt arbete lönar sig.

247584_Markus_Martinsson-4ny

Gjorde du något särskilt under 2014 som bidrog till att det gick så bra?

Jag bestämde mig redan på Fastighetsbyråns kick off inför 2014 att jag skulle bli Nr 1 i Nynäshamn. Jag har arbetat extremt målmedvetet och lagt ner oändligt med tid och energi.

En del av min framgång beror nog på att jag alltid ser möjligheter till affärer, det kan vara att jag går förbi någon i mataffären som pratar om att köpa eller sälja, och vips så har man skapat en ny försäljning eller hittat den där rätta köparen.

Jag gjorde massvis med affärer utan att ens lägga ut dom på hemnet eller fotografera objekten, många ringer till mig och vill att jag ska hålla utkik efter deras drömboende, jag förbereder då deras försäljning och söker upp vad dom vill ha.

Jag har faktiskt åkt hem till folk där jag vet att mina kunder vill bo och presenterat ett upplägg som dom inte kunnat tacka nej till, och återigen, vips så hade vi en affär igen!

Jag älskar rekord och det har varit en stor drivkraft för mig, att se varje affär som en chans att få sätta ett nytt prisrekord är något som sporrar mig varje dag!

Hur länge har du jobbat som mäklare? Vart utbildade du dig?

Jag har varit verksam sen 2008 på fastighetsbyrån, men jag har mäklat aktivt sen 2013. Innan så jobbade jag som assistent, och under den tiden så byggde jag upp ett stort kontaktnät, och det kontaktnätet blir bara större och större för varje dag som går

Berätta om din väg fram till mäklaryrket

I yngre år så utbildade jag mig till sjöman, mitt mål var sjökapten! Men efter en jordenruntseglats på ett stort lastfartyg insåg jag att det inte var något för mig. Så jag gick i land och började inom lite olika säljyrken, det var först när jag köpte min första lägenhet som jag insåg att det är mäklare jag ska bli!

Och ja nu är jag här, så det kan svänga fort ibland, från stormiga Atlanten till slips och portfölj

AA40E64827A64A158805E18BE3C3E21B

Vad tyckte du om mäklarutbildningen? Vilken skola gick du på?

I och med att jag jobbade heltid ca 6 dagar i veckan samtidigt som jag studerade heltid på distans så fick jag ju en bra insikt i arbetslivet, mäklarutbildningen tycker jag personligen ska innefatta mer praktik. Den teoretiska biten är inte så svår och många skulle klara den. Men alla klarar inte pressen och stressen som mäklaryrket medför, speciellt om man ska ligga på den här nivån.
Alla förstår inte heller att vi jobbar på 100% provision, så man måste prestera om man ska ha mat på bordet! Tävlingsmänniska och målinriktad som man är så älskar jag provisionslön

Du jobbar idag på Fastighetsbyrån, har du jobbat på andra byråer tidigare? Hur har de påverkat dig?

Jag har bara varit verksam på fastighetsbyrån, flera aktörer har nu börjat rycka i mig innifrån Stockholm, men jag trivs bra på Fastighetsbyrån, jag gillar vad företaget står för! Fastighetsbyrån i Nynäshamn är som mitt andra hem, jag är mer på kontoret än hemma

Vad med Fastighetsbyrån var det fångade ditt intresse?

Jag gillar det fastighetsbyrån står för, jag gillar vårt nära samarbete med banken, vårt otroliga samarbete mellan kontoren osv! Vi är som en enda stor lycklig familj

Vad har du lärt dig om Fastighetsbyrån under den tid du har jobbat där?

Jag har lärt mig allt, från att bara veta att dom jobbade med swedbank till att vara väl insatt i kärnvärderna, målsättningen och vårt fokus på marknadsandelar osv

D68DC4F1C278476F9BC8DDE9FF454AE6

Hur skulle du beskriva din stil som mäklare?

Jag drivs som sagt av rekord! Ser jag en möjlighet till att sätta ett nytt rekord så finns det nog ingenting som kan stoppa mig, jag gör allt och lite till för att chocka säljaren med ett extremt slutpris.

Jag är alltid nåbar, det första jag gör på morgonen när jag vaknar vid 06 är att kolla och svara på mailen, och det sista jag gör innan jag lägger mig är att svara på mail. Att vara nåbar och ge den absolut bästa servicen är en självklarhet för mig!

Jag vill alltid vara bäst, och det känner mina kunder av! Jag är alltid extremt ärlig med att jag vill sätta rekord och hur vi ska nå dit, mina kunder kan ibland bli lite chockade av att jag öppnar upp mig vid första mötet att “ här finns potential att sätta en helt ny prisnivå bara vi gör som jag säger “

Vilka skulle du säga är de största utmaningarna i mäklaryrket idag?

Tiden, jag önskar att dygnet hade fler timmar! Jag skulle utan tvekan kunna jobba 40timmar om dagen ifall det var möjligt, min telefon går varm om dagarna med personer som vill ha min hjälp! Ibland så kan det dröja för lång tid innan jag har tid att påbörja deras resa mot ett nytt rekordpris

Jag har även fru och två underbara söner på 2år, så att kombinera en toppresterande mäklartjänst samtidigt som man vill vara en bra man och pappa är ibland svårt! Men jag har världens bästa fru som stöttar mig

Hur skulle du beskriva marknaden i Nynäshamn just nu?

Nu är markanden i Nynäshamn precis som jag förutspått under en längre tid, folk flyttar ner från sthlm, det tar bara 30min från globen hit, men priserna är betydligt lägre!

Jag tror att Nynäshamn kommer växa ännu mer, om 10år ska vi vara lika eftertraktade som Lidingö och Värmdö.

Har du några tips till säljare som är i fas att välja mäklare?

Man ska gå på magkänslan, kan den här mäklaren leva upp till det han/hon säger. Man ska kolla runt hur mycket personen säljer och hur affärerna slutat. En mäklare som säljer mycket är självklart en duktig och driven mäklare! Jag är absolut inte billigast i Nynäshamn, men jag levererar på en hög nivå och mina kunder är nöjda! Kan jag inte leverera så kommer mina kunder inte heller behöva betala ett högt arvode, min ersättning är helt baserad på att jag levererar mitt yttersta! Och ja det går ju bra

Vad utmärker en bra mäklare?

Är ärlig och driven, han ska se möjligheter och potential i varje enskild affär! Ingen affär är för liten. Något som är extremt viktigt är att man sätter sig in i köpare och säljares kläder, jag gör detta varje dag men dom ett par gånger i livet!

En bra mäklare ska vilja sälja dyrt och inte bara snabbt, men kan man kombinera dessa två så är man helt rätt ute

Hur viktig är personkemin?

Den är A och O, jag har tackat nej många gånger till försäljningar där jag känner att kemin inte stämmer, jag vill känna tillit till mina kunder och dom ska kunna känna lika för mig.

Om du skulle ge något tips till personer som utbildar sig nu eller funderar på att bli mäklare, vad skulle du säga då?

Det är världens roligaste yrke om man vill jobba mycket! Det är inte bara att stå i köket under en visning och hoppas allt säljer sig själv. Man måste se det där lilla extra i varje affär. Men som sagt vill man jobba och är driven så finns det inget som stoppar en.

Jag tackar mig själv varje dag för att jag orkade plugga 100% och jobba 100%, för det var väl investerad tid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.