Jag hade bestämt mig för att bara bli bäst

Hon är mäklaren som har blivit årets mäklare två år i rad och den mäklare i Malmö som säljer snabbast av alla. Idag träffar vi Natalie MillnellErik Olsson för att höra hur hon lyckas.

image001

Du blev årets mäklare både 2014 och 2015 och du blev registrerad mäklare året innan – 2013. Riktigt bra jobbat! Vad är det som gör att det har gått så bra?

Jag slog rekord både 2014 och 2015 på förgående konkurrerande firma. Jag hade bestämt mig för att bara bli bäst helt enkelt. Jag har en extremt stor passion för mitt jobb och engagemang. När man inte känner att det är ett jobb man ska ta sig till på mornarna utan istället att det blir ett stort intresse och en livsstil, blir resultat betydligt mycket bättre. Det är ett väldigt krävande yrke, då man vill få båda parter nöjda i varje affär. En bostadsaffär är den största affären människor gör i sitt liv i olika perioder, att vara tillgänglig och prestera för varje individ krävs en enormt stor insats och energi. Det är framförallt min enorma målmedvetenhet och fokus som har drivit mig dit jag är idag.

Hur kommer det sig att du ville bli mäklare?

Jag älskar mångsidigheter och variationen av att ingen dag är sig lik den andra. Jag är en person som lätt kan bli uttråkad om varje dag är detsamma i flera år. Dessutom att få förmedla bostäder som visar olika karaktär varje gång stimulerar mitt sinne i samband med att få vara bland olika sorters människor varje dag.

Hur skulle du beskriva din mäklarstil?

Glamoröst på utsidan men enorm slitsamt och energi, tidskrävande. Många sena kvällar och ibland sömnlösa kvällar. Det är inget yrke med dans på rosor även om det kan upplevas så.

Måste man vara en tävlingsmänniska för att lyckas?

Tävlingsmänniska mot sig själv ja. Det är det bästa man kan sträva efter. Jag har alltid tävlat mot mig själv. Jag har alltid varit extremt kritisk mot mig själv och pressat mig ända ut i fingertopparna för att lyckas. Jag visste att när jag började mäkla vid 28 års ålder, att tiden börjar ticka och att jag måste skynda mig upp för karriärstrappan.

Vad gör du för att göra ett bra intryck på säljaren?

Jag går alltid in med en inställning att det är en självklarhet att de ska välja att anlita mig, men jag säger nästan aldrig det. Intrycket jag oftast ger är att jag är extremt behaglig att ha med att göra och att jag tycker mitt jobb är roligt. Men framförallt att jag är påläst och professionell, men samtidigt envis. Problemlösaren som hanterar alla invändningar. Jag skapar en tillit mellan oss, innan jag lämnar deras hem!

Hur ser ditt tempo ut en vanlig vecka och hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Ett högt tempo där jag bara syns under 5 minuter på kontoret och är ute på vift med lunchmöten, visningar, kundmöten. Förutom kontraktskrivningar, då är man ändå på kontoret under 1 h per gång.

Du är den mäklare som säljer snabbast i hela Malmö och ligger på fjärde plats för kortast försäljningstider i landet. Hur lyckas du med det?

Jag återkopplar alltid till kunderna senast dagen efter, i vissa fall även samma dag men på kvällen. Jag är alltid väl påläst inför mina visningar och ser till att kunden känner sig trygg genom att ge dem svar på alla möjliga frågor som dyker upp, på så sätt är det lättare att motverka invändningar och argument som kan förekomma. Jag väcker deras intresse på plats på visningar och redan där brukar mina köpare veta om objektet är deras nya drömboende eller inte. Jag är väldigt tydlig, rak på sak med mina kunder och det uppskattar de som en ärlighet för att sedan kunna ta ett snabbare beslut än andra som inte får svar alltid på sina frågor under visningarnas gång.

Vad tror du ligger bakom din framgång?

Min passion och att det finns inget annat bättre jobb än detta i världen!

Är det något du önskar att du visste innan du blev mäklare?

Nej, jag var väl införstådd med vad yrket förväntar sig av mig.

Hur är bostadsmarknaden i Malmö just nu och vad bör man tänka på som säljare?

Just nu upplever jag att den är extremt bra. Det finns ingen fråga om bostäderna går att sälja utan snarare vem kan få det sålt för högsta pris. Som säljare är det viktigt att känna till vad som skiljer de olika mäklarföretaget i sig när det gäller marknadsföringen samt presentationen av ens bostad. Om presentationen i form av bilder och upplägg inte är tillräckligt attraktiv, kanske man heller inte når ut till alla möjliga spekulanter. Tyvärr är det så att många saknar sin fantasi av att skapa ett hem genom att ha en vision, därför är det viktigt att visa dem hur ett drömhem kan se ut. Men i grund och botten är det alltid den individuella mäklaren som påverkar den slutgiltiga insatsen. Viktigt att hitta en bra kombination.

Berätta om din första egna försäljning!

Det var en bekants mamma som skulle sälja sin första bostad. Jag hade turen att detta fick mig att slappna av då det var min första försäljning. Den såldes innan första visning under påskafton över utgångspriset. Säljaren var redan skeptisk till utgångspriset då hon tyckte det var högt. Hon blev mer än nöjd i slutändan.

Hur ser ditt drömboende ut?

Ett hus med havsutsikt med en inredning av marmor, vitt och glas. Sekelskiftes-stil med högt i tak i en kombination av modernt.

Har du något råd till andra som funderar på att ge sig in i branschen?

Det är en fantastiskt yrke om man känner sig självsäker i det man gör. Man ska aldrig glömma att detta är ett yrke med 100% provisionsbaserad lön. I en utmanande bostadsmarknad där affärerna är svåra att få igenom kan det leda till att man inte får någon månadslön om man inte har sålt något. Det gäller att prestera varje månad och samtidigt se till att parterna är nöjda för att få återkommande kunder samt rekommendationer.

Vad är det svåraste med att jobba som mäklare?

Finns inget!

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.