Karriären har gått spikrakt

Idag intervjuar vi Robin IvarssonMäklarhuset som publicerade bostäder till störst värde på Vaxholm 2014. Samtalet är en del i vår intervjuerserie där vi pratar med mäklare som utmärkt sig med starka prestationer.

Hej Robin! Du publicerade bostäder i Vaxholm  under 2014 för 149 394 000 kr enligt vår statistik, bra jobbat.

Tusen tack!

Robin_buisness

Gjorde du något särskilt under 2014 som bidrog till att det gick så bra?

Ett småländskt driv och skräddarsydda strategier för hur jag ska sälja varje bostad har gett mig nöjda kunder, kunder som ”jobbar” för mig. Kunders rekommendationer är A och O för framgång i den här branschen.  Att få kunder som rekommenderar mig till vänner och bekanta gör att jag istället kan fokusera på att sälja.

Hur länge har du jobbat som mäklare?

Snart 3 år

Berätta om din väg fram till mäklaryrket

Jag är 28 år gammal och både fastighetsmäklare, kontorschef och delägare för Mäklarhusets kontor i Vaxholm. Karriären har gått fort. Sedan barnsben har jag vetat att jag ska jobba med något inom sälj och jag har alltid tittat på fastighetsbranschen. Jag utbildade mig på Halmstad Högskola och planen var att stanna i Halmstad som färdig mäklare. Men så var det så många kompisar som åkte på Mäklarmässan i Stockholm och jag hakade på mest för skoj skull. Där träffade jag Mäklarhuset Norrorts ledning och det kändes rätt direkt. Jag har tidigare kört stridsbåt i marinen och jobbat med båtförsäljning så skärgården har alltid varit en stor del av mitt liv. Så när Mäklarhuset Norrort säger att de söker en driven säljare till sitt Vaxholmskontoret var det inget att ens fundera över.

Du jobbar idag på Mäklarhuset, har du jobbat på andra byråer tidigare? Hur har de påverkat dig?

Jag började på Mäklarhuset veckan efter sista tentamen och sen dess har karriären gått spikrakt. Först var jag mäklare, efter ett år blev jag kontorschef för Mäklarhuset Vaxholm och i julas gick jag in som delägare. Så nej, jag har inte varit på någon annan byrå och önskar inte det heller ☺.

mäklarhusetvaxholm

Vad med Mäklarhuset var det fångade ditt intresse?

Jag gillar att Mäklarhuset tänker digitalt, vi ska vara först och bäst när det gäller digital marknadsföring och CRM-system. Det ska underlätta för mina kunder och mig som mäklare. Vårt nationella mål är helt enkelt inte att vara störst men bäst, något som jag tror resulterat i att vi haft nöjdast kunder 7 år i rad. Vilket också går hand i hand med min egen strategi för kontoret. Det ska vara enkelt att sälja och köpa med Mäklarhuset. Eftersom vi inte ägs av bank eller försäkringsbolag kan jag alltid hålla kunden i fokus. Det gör att jag alltid kan skräddarsy en marknadsföringsplan för varje säljare helt efter hur och var jag anser de bästa spekulanterna finns. Just nu har vi väldigt många från Stockholms innerstad och Täby som söker sitt nästa boende i Vaxholm.

Hur skulle du beskriva din stil som mäklare?

Andra skulle nog säga att jag är väldigt PÅ. Det stämmer nog, jag vill alltid driva affärer framåt, oavsett om det handlar att få in bud eller hitta nya bostäder att sälja. Även om det är en trög marknad eller få bostäder till salu så gäller det ju att hitta nya vägar. Fastighetsbranschen är nog en av de mest föränderligar branscher och det gäller att hänga med i svängarna och vara beredd på att anpassa sig som fastighetsmäklare, där tror jag mycket av min styrka ligger.

Robin_kontor

Hur skulle du beskriva marknaden på Vaxholm just nu?

Vaxholmsmarknaden är riktigt bra! Precis som i övriga Stockholm är det ett lågt utbud på bostäder. Trots detta säljs det ungefär lika mycket som vanligt. Mycket kommer inte ens ut på Hemnet eller Blocket.

Har du några tips till säljare som är i fas att välja mäklare?

Givetvis ska du välja en mäklare som du får förtroende för, som du tror kan sälja din bostad på bästa sätt. Du måste också fundera på vad som är viktigast för dig. Det är lätt att välja den mäklare som ger den högsta värderingen. Var kritisk och försök att se din bostad ur ett köparperspektiv och ta till dig den statistik som finns. Ur ett säljarperspektiv vill du ju sälja, inte bara ha ditt hus till salu!

Det är givetvis viktigt att mäklaren kan presentera en tydlig strategi för att nå rätt kunder till din bostad för bästa slutpris. Det gäller både marknadsföring samt hur mäklaren arbetar med sitt kundregister. Att ha många i ett kundregister är inte alltid synonymt med att du får fler besökare på din visning.

Många säljare vill även veta vad som blir kvar i plånboken till sitt nästa drömboende och även ha hjälp att hitta det. En bra mäklare ska ha engagemang!

Vad utmärker en bra mäklare?

En bra mäklare ska vara engagerad, lyhörd och älska att göra affärer.

Om du skulle ge något tips till personer som utbildar sig nu eller funderar på att bli mäklare, vad skulle du säga då?

Kontakta Mäklarhuset Norrort 08-638 08 00 (Michelle Thöming eller Lisa Almgren), vi har åtta kontor med samma ägare i de norra delarna av Stockholm. Har man svårt att komma in på traditionella högskolor finns det något som heter uppdragsutbildning som också ger en behörighet att arbeta som mäklare. Det gäller att ha ett jäkla driv och triggas av att göra affärer, inget kommer gratis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.