Jag arbetar lite mera och hårdare

Idag intervjuar vi Mattias Abramsson på Svenska Mäklarhuset som publicerade bostäder till störst värde i Sundbyberg 2014. Samtalet är en del i vår intervjuerserie där vi pratar med mäklare som utmärkt sig med starka prestationer.

DSC_0110

Hej Mattias! Du publicerade bostäder i Sundbyberg  under 2014 för 218 315 000 kr enligt vår statistik, bra jobbat.

Tack så mycket! Fast främst vill jag tacka alla fantastiska kunder och kollegor!

Gjorde du något särskilt under 2014 som bidrog till att det gick så bra?

Jag var nog en av de mäklarna där ute som arbetade lite mera och hårdare. Det finns ingen framgångsrik mäklare i denna bransch som inte arbetar mycket.

Hur länge har du jobbat som mäklare?

Jag har arbetat sedan 2009.

Berätta om din väg fram till mäklaryrket

Jag hade turen att redan i gymnasiet förstå att det här yrket skulle vara kul och troligen passa mig. Det gjorde att jag väntade några år med att börja utbilda mig och spenderade tiden med att ha flera olika yrken och resa runt jorden 3  gånger. Bästa utbildningen enligt mig.

Vad tyckte du om mäklarutbildningen?

Alldeles för lite säljorienterat och för lite praktik. Det var många studenter som inte insåg vad det här yrket innebar när de väl var klara. Nu ska jag vara försiktig med att uttala mig om hur utbildningen ser ut idag men det är välkänt att det inte är alltför många som arbetar som mäklare efter 1 år. Det säger ganska mycket…

DSC_0147

Du jobbar idag på Svenska Mäklarhuset, har du jobbat på andra byråer tidigare? Hur har de påverkat dig?

Jag började ute på Värmdö som mäklare. Där arbetade jag för ett par andra byråer. Byråerna i sig påverkade inte mig  men mina tidigare kollegor gav mig en grund som jag är väldigt tacksam för.

Vad med Svenska Mäklarhuset var det fångade ditt intresse?

Det som fångade intresset var framförallt att det är ett säljorienterat företag som ständigt har säljträning och är med på vad som sker ute i verkligheten.

Vad har du lärt dig om Svenska Mäklarhuset under den tid du har jobbat där?

Att det inte är så toppstyrt som många andra byråer. Här kan idé bli verklighet betydligt snabbare än på andra byråer. Sedan så har jag lärt mig att det är få förunnat att ha så fantastiska kollegor! Även om fastighetsmäklare  är ett individuellt yrke så är i alla fall jag beroende av att ha härliga människor runt om mig och att det finns en lagkänsla med uppsatta gemensamma mål utöver de individuella målen. Mina kollegor är i högsta grad en bidragande orsak till att jag utvecklas hela tiden.

Hur skulle du beskriva din stil som mäklare?

Min målsättning är att alltid vara  engagerad, professionell, påläst och tydlig. En bostadsförsäljning eller ett köp är både ett stort ekonomiskt och känslomässigt beslut för människor. Det är jag fullt medveten om och tar alltid på största allvar.

DSC_0129

Har du några tips till säljare som är i fas att välja mäklare?

Titta på hur mäklaren lägger upp sin försäljningsstrategi. Välj den mäklare som tydligast kan förklara sitt mervärde. Säljare har någon gång varit köpare. Tänk på hur ni själva tyckt varit bra och mindre bra med er erfarenhet av mäklare. Gå på visningar. Se hur mäklare uppför sig. Titta på vilka byråer som förmedlar mycket bostäder i ert område. Basera inte valet bara på mäklarens arvode. Det händer tyvärr allför ofta att det billigaste alternativet levererar ett sämre slutpris på er bostad.

Vad utmärker en bra mäklare?

Engagemang, trovärdighet, säljstrategi och kommunikation. Bemästrar du alla de egenskaperna så finns det ingen anledning för kunderna att anlita någon annan.

Om du skulle ge något tips till personer som utbildar sig nu eller funderar på att bli mäklare, vad skulle du säga då?

Först och främst att det är ett fantastiskt yrke. Du ska sälja in dig själv, kan inte bli mer utmanade än så. Sedan är min starka rekommendation att arbeta ordentligt hårt det första året. Det kommer underlätta de nästföljande garanterat. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.