Från majblommor och jultidningar till bostäder

Idag träffar vi Malin Jangeroth på Bjurfors som publicerade bostäder till störst värde i Helsingborg 2014. Samtalet är en del i vår intervjuerserie där vi pratar med mäklare som utmärkt sig med starka prestationer.

Hej Malin! Du publicerade bostäder i Helsingborg under 2014 för 154 690 000 kr enligt vår statistik, bra jobbat.

Tack så mycket!

malinjangeroth

Gjorde du något särskilt under 2014 som bidrog till att det gick så bra?

Mitt mål för föregående år var att behålla platsen som bästsäljande mäklare i Helsingborg, men också att bli bästsäljande i hela kedjan som jag då arbetade för. Under 2014 arbetade jag därför mer, gav ännu bättre service och fick otroligt många fina rekommendationer och lovord från gamla kunder som genererade ytterligare affärer. Idag, efter drygt fem år som mäklare i Helsingborg, lever jag nästan uteslutande på rekommendationer och nöjda kunder. Mitt mål i varje affär är att både köpare och säljare ska känna sig så pass nöjda att de vill rekommendera mig vidare, det är bästa betalningen!

Hur länge har du jobbat som mäklare?

Jag är inne på mitt femte år som fastighetsmäklare och utbildade mig vid Fastighetsmäklarprogrammet vid Malmö Högskola.

Berätta om din väg fram till mäklaryrket

Från majblommor och jultidningar till bostäder, konstigare än så är det faktiskt inte. Jag har alltid haft ett brinnande intresse för affärer, redan som ung, och försäljning har alltid legat mig varmt om hjärtat.

Vad tyckte du om mäklarutbildningen?

Jag tyckte att innehållet i utbildningen var bra och jag trivdes bra på Malmö Högskola. Däremot anser jag att utbildningen borde innehålla mer praktik och säljträning än vad den gör. Teori i all ära men till sist handlar det om personlig lämplighet, det är svårt att träna sig till att bli en duktig säljare.

Du jobbar idag på Bjurfors, har du jobbat på andra byråer tidigare? Hur har de påverkat dig?

Jag påbörjade min karriär som mäklarassistent på Svensk Fastighetsförmedling i Helsingborg hösten 2009. Jag jobbade parallellt med skolan under mitt sista studieår, vilket jag tror gjorde mig betydligt bättre förberedd när det väl var dags att stå på egna ben. Under sommaren 2010 påbörjade jag min anställning som fastighetsmäklare på samma kontor och fick en minst sagt flygande start.

Vad med Bjurfors var det fångade ditt intresse?

På Svensk Fast fick jag en bra grund att stå på, en skola som jag inte ångrar ett ögonblick att jag gick. Idag jobbar jag på Bjurfors och det är om möjligt ännu bättre, ett nytänkande företag som ligger långt i framkant jämfört med alla konkurrenter. Extra roligt är också att få vara med att starta detta expansiva företag i Helsingborg. Helsingborg behöver Bjurfors!

image1

Hur skulle du beskriva din stil som mäklare?

Som mäklare är jag personlig och engagerad, jag lever för, och älskar, mitt jobb. Och den känslan är jag övertygad om att jag förmedlar till mina kunder. Jag är alltid påläst och tillgänglig, två betydande faktorer för den person som ska göra den största affären i livet – bostadsaffären.

Vilka skulle du säga är de största utmaningarna i mäklaryrket idag?

Utmaningen är att hantera bostadsmarknaden. Det finns ingen ”dålig bostadsmarknad” som många mäklare ofta påstår, utan det handlar hur jag som fastighetsmäklare hanterar rådande marknad. Arbetssättet som fungerade 2007 när marknaden var all time high fungerar inte alls idag. Som framgångsrik fastighetsmäklare 2015 måste du ha ett aktivt arbetssätt för ingenting säljer sig självt lägre, inte ens den flottaste våningen på den bästa adressen.

Inre_hamnen_i_Helsingborg

Hur skulle du beskriva marknaden i Helsingborg just nu?

Marknaden i Helsingborg är bra och som jag beskriver ovan så anser jag inte att det finns någon dålig bostadsmarknad, inte på någon ort i landet. Om jag jämför Helsingborgsmarknaden idag och ett par år tillbaka så är det snabbare avslut idag än då och det beror nog till stor del på att utbudet i Helsingborg har minskat.

Har du några tips till säljare som är i fas att välja mäklare?

Var kräsna vid ert val av mäklare och som vi på Bjurfors säger – Nöj Dig Inte Med Mindre! Det är ett stort förtroende som ni som säljare lämnar till någon annan, förhoppningsvis till mig, och det får inte under några omständigheter tummas på kvalitet vare sig det gäller marknadsföring, fotografering, styling eller hur pass serviceminded och påläst just er mäklare är.

Om du skulle ge något tips till personer som utbildar sig nu eller funderar på att bli mäklare, vad skulle du säga då?

Jag har flera gånger varit ute på högskolor och i andra forum och föreläst om min karriär och hur jag har nått dit där jag är idag. Jag får känslan av att många som funderar på yrket inte inser vilka uppoffringar som det kräver, det är mer en livsstil än ett jobb. Känner du att du vill ha ett inspirerande och fritt jobb där du träffar många nya människor och ständigt ställs inför nya utmaningar kan det mycket väl vara rätt för dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.