Efter småbarnstiden valde jag att förverkliga min dröm

Idag träffar vi Christina Kihlman på Fastighetsbyrån som publicerade bostäder till störst värde på Kungsholmen, Stockholm 2014. Samtalet är en del i vår intervjuerserie där vi pratar med mäklare som utmärkt sig med starka prestationer.

Hej Christina! Du publicerade bostäder på Kungsholmen under 2014 för hela 275 215 000 kr enligt vår statistik. Bra jobbat!

Tack så mycket!

Christina_01_1000px_TRYCK

Gjorde du något särskilt under 2014 som bidrog till att det gick så bra?

Under 2014 hade jag många återkommande kunder vilket gjorde att antalet försäljningar tog extra fart. Jag började på Fastighetsbyrån Kungsholmen 2009 och många av mina tidigare köpare har återkommit för att sälja. En annan aspekt är att Fastighetsbyrån kundvårdsystem utvecklades under 2012/2013 och vi har nu ett integrerat system där jag inför varje visning når ett stort antal spekulanter från Fastighetsbyråns samtliga 250 kontor. Det känns verkligen som en tillgång att nå så många kunder vid varje försäljning och affärerna har gått bra.

Hur länge har du jobbat som mäklare? Vart utbildade du dig?

Jag gick på Högskolan i Gävle och blev klar 2005 så jag har jobbat i 10 år.

Berätta om din väg fram till mäklaryrket

Redan för 20 år sen var jag intresserad av att utbilda mig till mäklare men arbetstiderna inte var optimala att kombinera med mitt liv som småbarnsförälder. Under mitten av 2000-talet kände jag att det var dags att förverkliga min ”gamla” dröm och sökte mäklarutbildningen i Gävle. Under ett års tid pendlade jag mellan Stockholm och Gävle och det har varit värt varenda mil. Jobbet har en fantastisk sammansättning av sälj, ekonomi, juridik och förstås de härliga kundkontakterna.

Du jobbar idag på Fastighetsbyrån, har du jobbat på andra byråer tidigare? Hur har de påverkat dig?

Tidigare har jag jobbat för en mindre mäklarbyrå och för en annan rikstäckande kedja. Fastighetsbyrån har en otroligt välskött organisation och är i framkanten för att utveckla verktyg som underlättar i jobbet.

Vad med Fastighetsbyrån var det fångade ditt intresse?

Jag ville gärna jobba inom den ledande mäklarbyrån och blev jätteglad när jag erbjöds jobbet på Fastighetsbyrån Kungsholmen. Det som är Fastighetsbyråns främsta styrka är att varje kontor jobbar lokalt vilket innebär att jag har mycket god kännedom om marknaden och vår stadsdel. Samtidigt har vi styrkan av en rikstäckande och välorganiserad mäklarbyrå i ryggen.

M37A8808_FINAL_WEB-(1)

Hur skulle du beskriva din stil som mäklare?

Det är alltid svårt att bedöma sig själv men omdömen från mina kunder brukar vara kunnig, professionell, tillgänglig och engagerad.

Hur skulle du beskriva marknaden på Kungsholmen just nu?

Efterfrågan på bostäder är fortsatt stor och vi har många spekulanter på våra visningar.

Har du några tips till säljare som är i fas att välja mäklare?

Jag tycker att man ska jämföra några mäklare och byråer. Personkemin är jätteviktig men även vilket resultat som levereras. Det finns många mäklare som är billiga men man får ofta vad man betalar för. Enligt statistik når Fastighetsbyrån högre slutpriser än snittet på Kungsholmen samtidigt som vi har den största marknadsandelen.

Vad utmärker en bra mäklare?

Ett starkt engagemang, lokalkännedom och kunnighet.

Hur viktig är personkemin?

Eftersom det är en stor affär och samarbetet är intensivt under försäljningsprocessen är personkemin viktig. Man ska känna förtroende för sin mäklare.

Om du skulle ge något tips till personer som utbildar sig nu eller funderar på att bli mäklare, vad skulle du säga då?

Allt är möjligt med rätt inställning och vilja. Det finns inte några genvägar till framgång utan var beredd på att jobbet innebär mycket nedlagd tid och var envis. Om man gör allt rätt kommer ringarna på vattnet med tiden och rekommendationer från nöjda kunder leder till nya spännande säljuppdrag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.