Jag tror att man föds som säljare

Idag träffar vi Anna Fernros på Jägholm Norrortsmäklarna som publicerade bostäder till störst värde i Vallentuna 2014 (uppdatering – Anna toppade även första kvartalet 2015). Samtalet är en del i vår intervjuerserie där vi pratar med mäklare som utmärkt sig med starka prestationer.

Anna-använd-(1)

Hej Anna! Du publicerade bostäder i Vallentuna under 2014 för hela 228 605 000 kr kr enligt vår statistik. Bra jobbat!

Tack så mycket!

Gjorde du något särskilt under 2014 som bidrog till att det gick så bra?

Jag har haft många kedjeförsäljningar. Gett service till kunder som ligger startklara med kommande objekt och på så sätt byggt upp långa “flyttkedjor”. Det ena ger det andra.

Hur länge har du jobbat som mäklare?

Jag har jobbat sedan 2004 så det blir 11 år nu, tiden går fort när man har roligt.

Berätta om din väg fram till mäklaryrket

Redan som mycket ung trodde jag att mäklaryrket skulle passa mig. Var på många visningar tillsammans med mamma och pappa och fascinerades av vilken spännande tillvaro mäklarna verkade ha. Sedan har jag alltid haft “säljet” i blodet, tror att man föds säljare och och inte “blir säljare”. Sedan kan man slipa sina medfödda talanger givetvis och jag lär mig varje dag.

Vad tyckte du om mäklarutbildningen?

Jag är inte någon som gillar skolbänken men när jag väl sitter där är jag väldigt aktiv, ställer frågor och ser till att utnyttja tiden till att lära mig när man ändå måste vara där:)

IMG_0329

Du jobbar idag på Jägholm Norrortsmäklarna, har du jobbat på andra byråer tidigare? Hur har de påverkat dig?

Jag har även jobbat på en större kedja på Kungsholmen. Där lade jag grunderna för yrkets utmaningar.

Vad med Jägholm Norrortsmäklarna var det fångade ditt intresse?

Ett lokalt företag i Norrort som sedan länge varit marknadsledande. Mycket friare än att vara anställd i en kedja. Jag gillar individuella upplägg och här ges jag möjlighet att jobba på mitt sätt.

Hur skulle du beskriva din stil som mäklare?

Kan givetvis rada upp positiva adjektiv om mig själv som alla andra säkert gör men väljer istället att säga att jag är mig själv, Anna Fernros, rakt igenom.

bild-(2)

Vilka skulle du säga är de största utmaningarna i mäklaryrket idag

Att vinna säljarnas förtroende trots hård konkurrens av andra mäklare samt naturligtvis att få ut högsta slutpriserna!

Hur skulle du beskriva marknaden i Vallentuna just nu?

Het, hetare, hetast

Har du några tips till säljare som är i fas att välja mäklare?

Lyssna på rekommendationer från vänner och andra vilka sålt sina bostäder. Men allra bäst är nog att själv gå på visningar och studera mäklarna “in action”. Det ger en mer rättvis bild av hur mäklaren verkligen kommer att agera med er framtida försäljning. Vidare hur mäklaren kommer att presentera er bostad och hur väl denne tar hand om er som ”spekulanter”. En på alla sätt bättre jämförelsemetod av mäklaren än ett ”väl inövat införsäljningsmöte” i er bostad. Ett sådant säger ju faktiskt ingenting om hur bra mäklaren verkligen kommer att jobba med er bostad och med era framtida spekulanter. Alla mäklare kan “prata” men alla kan inte leva upp till det i verkligheten.

Om du skulle ge något tips till personer som utbildar sig nu eller funderar på att bli mäklare, vad skulle du säga då?

Fråga er själva om ni vill maila, sms:a och svara i telefonen 24/7. Har ibland hänt att jag råkat gå in i duschen med mitt headset på…det säger en del. Att vara fastighetsmäklare är ett livsstilsjobb och kräver ett rakt igenom ärligt engagemang- annars orkar man inte.

Vad utmärker en bra mäklare?

Man ska gärna vara en blandning av psykolog, säljare, jurist och hantverkare.

Hur viktig är personkemin?

A och O.

Om du själv skulle sälja din bostad, vilken mäklare skulle du välja och varför?

Mig själv givetvis men det är ju inte “god mäklarsed”:)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.