Ingrid har vind i seglen i Nacka

Idag träffar vi Ingrid Niclason på Skeppsholmen Sotheby’s som publicerade bostäder till störst värde i Nacka 2014. Samtalet är en del i vår intervjuerserie där vi pratar med mäklare som utmärkt sig med starka prestationer.

Hej Ingrid! Du publicerade bostäder i Nacka  under 2014 för 236 800 000 kr enligt vår statistik, bra jobbat.

Det är tack vare mina kunder som detta blev möjligt 🙂

IMG_0602

Gjorde du något särskilt under 2014 som bidrog till att det gick så bra?

Ja, jag bytte från att ha arbetat mycket lokalt med utgångspunkt i ett mindre mäklarkontor med annonser i lokaltidningar till Skeppsholmen Sotheby’s med marknadens i särklass bästa marknadsföring och som sträcker sig via vårt internationella nätverk till ett 50-tal länder.

Hur länge har du jobbat som mäklare?

I drygt 20 år.

Berätta om din väg fram till mäklaryrket

Jag märkte snabbt – efter en längre universitetsutbildning och att ha jobbat med konst och kultur i museivärlden – att jag ville mer. Jag började tävlingssegla och blev tillsammans med min man generalagent för ett båtmärke i Sverige. Att kombinera rätt båt med rätt kund var enormt stimulerande. Det kräver lyhördhet för kundens önskemål, kreativitet och analytisk förmåga.

Du jobbar idag på Skeppsholmen Sotheby’s, har du jobbat på andra byråer tidigare?

Ja, jag har jobbat både i kedjor samt drivit ett mäklarkontor och därför känner jag till de flesta för- och nackdelar med detta.

IMG_0572

Vad med Skeppsholmen Sotheby’s var det fångade ditt intresse?

Deras absolut bästa och vackraste marknadsföring i världsklass!

Vad har du lärt dig om Skeppsholmen Sotheby’s under den tid du har jobbat där?

Att det går att kombinera lokalkännedom och spetskompetens även i ett internationellt företag. Det tror jag blir allt viktigare när kunderna blickar utanför Sveriges gränser både för att köpa något för att förverkliga sina drömmar eller som ett komplementboende.

Hur skulle du beskriva din stil som mäklare?

Jag har kunskap och erfarenhet som ger mig trygghet anta många olika sorters uppdrag. Att alltid vara hjälpsam, engagerad och sträva efter mina kunders bästa är centralt för mig.

IMG_0611

Har du några tips till säljare som är i fas att välja mäklare?

Personkemi och erfarenhet tillsammans med marknadens bästa marknadsföring är en oslagbar kombination.

Vad utmärker en bra mäklare?

En bra mäklare är empatisk och har förståelse för säljarens och köparens situation, är lyhörd för deras önskemål och ger omedelbar feedback på allt som händer i försäljningsprocessen. Detta skapar trygghet och kontroll hos alla parter och möjligheten att fatta riktiga beslut ökar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.