Hårt slit är det som ger resultat till slut

Hur gör man säljaren riktigt nöjd och vad är det bästa tipset för att öka värdet inför en försäljning? Idag träffar vi Anders NilssonBjurfors som är den mest rekommenderade mäklaren i Malmö just nu.

Du är den mäklare i Malmö med flest kundrekommendationer och på plats två i hela landet. Stort grattis! Hur ser du till att dina kunder blir nöjda?

Tack så mycket! Går inte att sätta ord på hur stolt och glad man känner sig när kunder väljer att rekommendera mig. Det ligger något i vad de stora idrottsstjärnorna säger. Hårt slit är det som ger resultat till slut. I mitt yrke måste du vara lyhörd på vilka önskemål dina kunder har, både säljare och köpare. Jag försöker involvera mina kunder i affären och håller dem uppdaterade direkt. Jag tycker mäklaryrket är så fantastiskt roligt och på något sätt tror jag att detta är något som mina kunder känner och på så sätt blir de nöjda över att de har en så engagerad mäklare.

Hur kommer det sig att du ville bli mäklare?

Jag har alltid jobbat inom branscher där det sociala är väldigt viktigt och det är något jag trivts med. Mitt intresse för boenden med alla dess olikheter och möjligheter har alltid tilltalat mig och med den kombinationen kändes mäklaryrket ganska självklart nu i efterhand. Jag finner tillfredställelse i att få hjälpa människor med min expertis. Att göra andra nöjda och lyckliga i en av deras viktigaste affärer i livet triggar mig till att göra det yttersta. 

Hur skulle du beskriva din mäklarstil?

Pedagogiskt, metodiskt och samarbetsvillig. Det finns en ganska klar bild i mitt huvud hur jag vill lägga upp en försäljning för att få ut bäst pris för boendet. Dock får man aldrig glömma att oftast kan en bostadsaffär vara den största affären en person gör i sitt liv. Jag tycker därför det är viktigt att man håller en öppen och rak dialog hur man vill lägga upp en försäljning tillsammans. För mig är även visningen väldigt viktigt. Jag är alltid påläst kring allt som hänger ihop med boendet. Jag upplever att spekulanter kommer med fler och bättre frågor. Därför är det viktigt för mig att kunna svara på frågorna direkt. Detta för att kunna skapa ett större intresse under men framför allt efter visningen.

Vad gör du för att göra ett bra intryck på säljaren?

På mina intagsmöten brukar jag hålla en rak och ärlig dialog. Jag tar mig tiden att förklara allt noga och förhoppningsvis pedagogiskt.

Har du något tips till säljare för att öka värdet inför en försäljning?

Jag är väldigt rak mot mina säljare inför en försäljning. Något man alltid måste ha i åtanke är att vi strävar efter samma mål och det är att vi ska få så bra betalt som möjligt för deras bostad. När spekulanter letar nytt boende är det första intrycket otroligt viktigt. Saker som att plocka undan överflödiga saker, städa lite extra på de ytor man oftast använder varje dag så som kök och badrum och att hålla det enkelt är sådana saker som kan göra en tvivlande kund positivare. Vi har alla olika förutsättningar inför en försäljning vad det gäller tid, ork och lust men jag brukar ge mina rekommendationer vad jag tycker kan behöva göras i en bostad innan vi fotograferar den sen håller jag och säljaren en dialog vad som är möjligt. Sen ska man så klart hitta en mäklare som brinner för att sälja boendet. Det kommer synas på visningen!

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Tempot är oerhört varierande från dag till dag. Jag brukar försöka ha god framförhållning i mina affärer för att kunna göra ett så bra jobb som möjligt. Dagtid ligger fokus på förberedelser inför ett intag, en visning eller inför en försäljning. Eftermiddagarna och de tidigare kvällarna fylls oftast rätt snabbt med visningar och möten. För mig är det viktigt att försöka få in ett par träningspass i veckan, vilket oftast kan passa bra runt lunchtid. Man behöver hålla sig någorlunda i form om man ska klara av de långa jobbpassen som det oftast blir om dagarna plus att man håller huvudet igång!

Vilken försäljning är du mest stolt över?

För mig är alla affärer viktiga och jag lägger stort fokus på att både köpare och säljare ska vara nöjda. Glädjen och stoltheten finns med i varje affär. Men min första egna försäljning kommer allt göra mig lite extra stolt.

Berätta om din första egna försäljning!

Det var en mindre lägenhet på Lönngården i Malmö. Det var en trevlig säljare och affären gick väldigt smidigt utan några större konstigheter. Kändes mycket bra att allt gick så ”enkelt”. En köpare budade tidigt utgångspriset och säljaren accepterade detta. Denna affär ledde även till att jag fick sälja köparens lägenhet då han ansåg att jag gjorde ett professionellt och gott intryck under visningen.

Har du något råd till andra som funderar på att ge sig in i branschen?

Att vara mäklare är inget lätt jobb. Att jobba hårt och fokuserat är alltid det viktigaste. Inget gör sig själv utan det är din egen insats som räknas, ingen annan kommer göra ditt jobb. Man bör alltid lägga kraften och energin på att göra ett så bra jobb som möjligt, försäljningen är bara en bonus för ditt arbete. Att göra säljaren nöjd kommer leda till fler rekommendationer vilket kommer att gynna dig under hela din aktiva mäklarkarriär. Varje försäljning är viktig oavsett om den går snabbt eller drar ut på tiden, ge alltid säljaren 100% och det kommer betala sig mångfalt. Tänk att varje potentiell köpare kan vara din nästa säljare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.