Flest publicerade bostäder i Stockholm under andra kvartalet

För en vecka sedan gick vi ut med mäklarstatistiken för andra kvartalet i år och idag träffar vi Jimmy SolkarinFastighetsbyrån som har publicerat flest bostäder av alla mäklare i hela Stockholms kommun under perioden. Vad är hemligheten till att lyckas, hur kommer bostadsmarknaden att se ut i höst och hur kan vi öka transparensen på marknaden? Det vill vi passa på att fråga Jimmy om i dagens intervju.

Du är den mäklare som har publicerat flest bostäder i hela Stockholms kommun under andra kvartalet 2017. Snyggt jobbat och stort grattis! Vad är hemligheten till många uppdrag?
Tack! Riktigt kul – ett delmål jag alltid strävar efter. Finns nog ingen hemlighet, utan det är hårt arbete. Jag vill alltid överträffa kunders förväntningar. Kvartal 1 gick lika bra och då fortsatte jag att jobba för att lyckas detsamma i andra kvartalet.

Jimmy Solkarin

Hur brukar du förbereda dig inför ett intagsmöte?
Jag förbereder mig genom att läsa igenom föreningen till att börja med men även kolla på tidigare försäljningar i området, brukar oftast vara mina egna försäljningar jag får gå igenom. Sedan ställer jag tillräckligt många frågor per telefon/mejl till kunderna innan mötet vilket gör att jag redan då får veta vad de vill – därefter kommer jag med ett upplägg på mötet som matchar deras önskemål. Peppmusik – jag älskar peppmusik!

Hur skulle du beskriva din mäklarstil?
Jag skulle nog beskriva min mäklarstil som revolutionerande. Jag är inte som alla andra fastighetsmäklare, jag är mig själv – jag älskar människan, jag älskar att hitta lösningar som ingen annan kan hitta. Jag ser mäklarlivet som en livsstil och inte ett jobb.

Berätta om din första egna försäljning!
Min allra första försäljning var ett hus i Hässelby Villastad, 5.5 miljoner kronor såldes den för. Jag kunde inget om hus utan jag gick dit och sålde in mig själv. Försäljningen gick faktiskt otroligt bra, en halv miljon över kundens förväntan och idag är kunden den som rekommenderar mig mest.

Har du någon förebild du ser upp till och i så fall vem och varför?
Min mentor, Alex Baz. Han var den som tog mig till Fastighetsbyrån och gav allt han kunde för att bygga upp mig. Hans första ord till mig var ”Lyssna på mig och jag lovar att du kommer bli framgångsrik”. Tre år senare omsätter jag mest på Fastighetsbyrån. Även mina kollegor – de är där för mig hela tiden och stöttar mig dag in & dag ut.

Vilken försäljning är du mest stolt över?
Jag är mest stolt över min försäljning som nådde 76 700 kronor per kvm i Vällingby. Det var en 34 kvm som såldes för 2 600 000 kronor förra månaden, det har aldrig hänt tidigare.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?
Klockan 08:00 är jag oftast på kontoret och svarar på mejl/förbereder inför tillträden m.m fram till 12:00. Obligatorisk lunch klockan 12:00 till 13:00. Från 13:00 fram till 22:00 kontrakt & möten.

Hur ser marknaden i Stockholm ut just nu?
Jag tycker att den är bra. Jag har hört från olika håll att marknaden är väldigt seg, jag märker inte det. Det blev 14 försäljningar för mig i juni månad, ca 90 försäljningar hittills på året exklusive nyproduktion.

Hur tror du att marknaden kommer att se ut i höst?
Jag tror att den blir segare. En stabil marknad är alltid en trygg marknad för alla parter.

Har du något tips till säljare när de ska välja mäklare?
Låt magkänslan styra valet – men kontrollera även vad fastighetsmäklaren har åstadkommit i föreningen. Vad har fastighetsmäklaren för plan? Hur gör fastighetsmäklaren om det inte går som du hade förväntat dig? Våga ställa frågor som är viktiga för dig.

Vad tror du skulle kunna bidra till mer transparens på marknaden?
Det var en riktigt bra fråga. Fastighetsbyråns användning av Mobilt Bank-ID på budgivning är nog en bra början. Fler seriösa budgivare skapar trygghet. Jag tror även att bindande bud kan vara ett bra förslag för att få fler seriösa spekulanter på visningar och även fler seriösa budgivare.

Och sista frågan för oss nyfikna, hur bor du?
Flyttade precis in i min fina lägenhet i Gamla Råsunda. Det pågår en hel del renovering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.