Jag vill ge säljarna bäst betalt

Idag träffar vi Emilia Ruhanen Rosén på Erik Olsson Fastighetsförmedling som publicerade bostäder till störst värde i Solna 2014. Samtalet är en del i vår intervjuerserie där vi pratar med mäklare som utmärkt sig med starka prestationer.

Hej Emilia! Du publicerade bostäder i Solna under 2014 för 235 305 000 kr enligt vår statistik, bra jobbat.

Tack så mycket!

Emilia-Rosén-PRESSBILD

Gjorde du något särskilt under 2014 som bidrog till att det gick så bra?

Jag lägger mycket energi på att mina säljare skall bli riktigt nöjda med sina försäljningar. Det ger mig många följdaffärer. Utan så många rekommendationer från mina tidigare säljare hade jag inte lyckats alls lika bra under 2014.

Hur länge har du jobbat som mäklare?

Jag är inne på mitt sjunde år.

Berätta om din väg fram till mäklaryrket

Var kluven på om jag skulle studera juridik eller ekonomi och fastnade för fastighetsmäklarprogrammet på KTH.

Vad tyckte du om mäklarutbildningen?

Väldigt intressant och jag var supernöjd med KTH.

Du jobbar idag på Erik Olsson Fastighetsförmedling, vad med dem var det fångade ditt intresse?

Jag har varit på Erik Olsson Fastighetsförmedling sedan 2008. Friheten att följa mina kunder oavsett vilket område de bor i. Det gör det möjligt att sälja på rekommendation och följa gamla säljare över hela Stockholm. Dessutom gillar jag Erik Olssons mission; att ge säljarna Bäst Betalt. Det är en utmaning som passar min tävlingslust.

07

Vad har du lärt dig om Erik Olsson Fastighetsförmedling under den tid du har jobbat där?

Erik Olsson är ett nytänkande företag som utvecklar hela fastighetsmäklarbranschen.

Hur skulle du beskriva din stil som mäklare?

Tillgänglig, kunnig, strukturerad och engagerad.

Har du några tips till säljare som är i fas att välja mäklare?

Man skall inte vara dumsnål när man väljer mäklare. Fokusera på vad mäklaren kommer att prestera för mäklartjänst till dig och vad det ger dig istället för att välja baserat på mäklarens arvode. En duktig mäklare som är efterfrågad av många har ingen anledning att rea ut sig på samma sätt som en mäklare som inte är det. Skillnaden mellan vad olika mäklare uppnår för försäljningspris för samma bostad är ofta mycket större än hela mäklararvodet.

Vad utmärker en bra mäklare?

En bra mäklare är en person som alltid går ett steg längre. Både vad gäller tillgänglighet, engagemang och taktik.

Hur viktig är personkemin?

Det är viktigt med ett ömsesidigt förtroende eftersom man arbetar tätt ihop och det är väldigt mycket pengar som står på spel för säljaren beroende på hur väl man lyckas med försäljningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.