Cecilia sätter mest träffsäkra utgångspriser i hela Stockholm

Idag träffar vi Cecilia HeikkiläBOSTHLM för att prata prissättning och transparens på marknaden. Cecilia är den mäklare i hela Stockholm med minst skillnad mellan utgångspris och slutpris och därmed mest träffsäker i sin prissättning.

Du är den mäklare i hela Stockholm som sätter mest träffsäkra utgångspriser. Snyggt jobbat! Hur väljer du rätt utgångspris?
Tack! Så roligt att bli uppmärksammad för sitt arbete! Det är alltid en balansgång mellan kundens förväntningar, min erfarenhet som mäklare och kunskap om hur marknaden ser ut. Jag försöker alltid att ha en så öppen dialog med mina kunder som möjligt, detta för att vi tillsammans ska hitta en nivå som känns bra för oss båda och som ger oss rätt förutsättningar att lyckas. Jag vill långsiktigt bygga upp ett förtroende för mina kunder och det är utgångspris och slutpris en stor del av.

Cecilia

Vad tror du skulle kunna bidra till mer transparens på marknaden?
Vi vill alla ha nöjda säljare och köpare och där kan vi mäklare hjälpas åt gemensamt för att ta ett steg åt det hållet att försöka minska differensen mellan utropspris och slutpris.

Hur ser du på att det generellt är stora skillnader på utgångspriser och slutpriser idag och vad tror du att branschen skulle kunna göra för att minska dem?
Jag tror på mer transparens och mycket på metoden som FMF (Fastighetsmäklarförbundet) tagit fram med ett ”Statistiskt jämförelsepris” som nu testas hos flera större kedjor. Det kan vara ett sätt men då gäller det att samtliga, både större och mindre aktörer, följer med.

Du var förutom bäst i Stockholm på att sätta träffsäkra utgångspriser även i topp 3 med flest rekommendationer i landet för de som har skickat till över 90% av sina säljare. Hur tänker och jobbar du med rekommendationer?
Rekommendationer är det absolut viktigaste för mig och så har jag lyckats bli långvarig i en väldigt tuff bransch. Jag vill dels vara transparent mot den som står i valet av mäklare och dels för min egen del som ett kvitto på att mitt arbetssätt fungerar.

När bestämde du dig för att bli mäklare?
Jag har alltid älskat försäljning och att träffa nya människor, vid den tiden jobbade jag på IKEA i Haparanda/Tornio och fastighetsmäklarprogrammet på universitetet i Luleå hade precis lanserats och jag såg min chans att kombinera det.

Hur skulle du beskriva din mäklarstil?
Ödmjuk, positiv, förtroendeingivande med mycket energi och en finsk sisu (envishet)!

Berätta om din första egna försäljning!
Den kommer jag ihåg väl, vi skrev förmedlingsavtal på bagageluckan på en bil utanför lägenheten och det var en riktig adrenalinkick att få in sitt första uppdrag på plats!

Har du någon förebild du ser upp till och i så fall vem och varför?
Farmor Signe 88 år, som alltid varit positiv till mitt arbete, att jag kommer lyckas och så har jag har nog ärvt hennes envishet.

Vilken försäljning är du mest stolt över?
Svårt och välja ut en specifik finns många fina minnen och många härliga kunder som blivit ens vänner privat. Spännande livsförändringar som jag som mäklare får vara med om att vara en liten del utav, det är nog det som är tjusningen med det här yrket.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?
Det kan variera väldigt mycket, allt från att sköta budgivningar till att värdera lägenheter och förbereda annonser som ska läggas ut till försäljning. Ingen dag är den andra lik och man vet inte riktigt när arbetsdagen börjar och slutar.

Har du något tips till säljare när de ska välja mäklare?
Jämför mäklare, gå på magkänsla och om du tror på mäklarens upplägg och personliga engagemang, en bra sida är Hittamäklare.

Sista frågan för oss nyfikna, hur bor du?
Äntligen landat i min och sambons drömlägenhet, efter alltför många flyttsvängar, som är en sekelskiftes 3a på Södermalm i vårt favoritkvarter och på lagom avstånd till kontoret!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.