Stenhårt arbete för nöjda kunder gav resultat

Idag träffar vi Catharina SjöbergMäklarringen som publicerade bostäder till störst värde i hela Österåker 2014. Samtalet är en del i vår intervjuerserie där vi pratar med mäklare som utmärkt sig med starka prestationer.

Hej Catharina! Du publicerade bostäder i Österåker under 2014 för hela 210 925 000 kr enligt vår statistik. Bra jobbat!

Tack för det! Känns jätteroligt.

bild-(1)

Gjorde du något särskilt under 2014 som bidrog till att det gick så bra?

Jag känner att med mer erfarenhet har jag blivit mer trygg i min roll som mäklare och det har återspeglat sig under 2014. Jobbar även mer långsiktigt och erbjuder kunden en helhet så de ska känna sig trygga under hela vägen. Det gäller tex de extratjänster vi kan erbjuda inom Mäklarringen. Jag ser alltid till att vara anträffbar via telefon eller mail. Återkopplar alltid till mina kunder med information om nuvarande läge. Det är jätteviktigt! Har arbetat mer med nyproduktion av villor och radhus och det har varit bra med fart på den sidan under 2014. En del som köpt nyproduktion bor i Österåker och Täby vilket har lett till följdaffärer för mig.

Hur länge har du jobbat som mäklare?

Jag gjorde min praktik på Mäklarringen i Täby under 2006 och blev registrerad mäklare senare samma år. Har stannat kvar hos Mäklarringen och jobbar nu både i Österåker samt är delägare i vårt Täbykontor.

Berätta om din väg fram till mäklaryrket

Jag har alltid arbetet i resebranschen innan jag utbildade mig till mäklare. Senaste åren inom flygbolag, British Airways. Företaget flyttade huvudkontoret till Köpenhamn och då blev det en utmaning att tänka om och börja om i arbetslivet. Har alltid varit intresserad av bostäder och inredning så valet var rätt enkelt att studera till fastighetsmäklare.

Vad tyckte du om mäklarutbildningen? Vilken skola gick du på?

Jag läste separata kurser. Bla beskattningsrätt via Stockholms Universitet, fastighetsförmedlingen via Gävle Högskola, fastighetsrätt via KTH och några kurser via Malmö Högskola. På detta sätt kunde jag läsa fler kurser samtidigt vilket var mitt önskemål.

Du jobbar idag på Mäklarringen, har du jobbat på andra byråer tidigare? Hur har de påverkat dig?

Började min karriär hos Mäklarringen och har inte arbetat för någon annan byrå. Jag är mycket nöjd att arbeta för den bästa byrån.

FullSizeRender-(1)

Vad med Mäklarringen var det fångade ditt intresse?

Det som fångade mitt intresse var en trevlig atmosfär och det verkade vara ett glatt gäng som arbetade på kontoret i Täby. Det stämde väl och idag är vi ett sammansvetsat gäng som alltid ställer upp för varandra. Det är en trygg arbetsplats.

Vad har du lärt dig om Mäklarringen under den tid du har jobbat där?

Det är medlemmarna i kedjan som äger Mäklarringen idag och jag har noterat att vi har en bra anda bland kollegorna. De beslut som ska tas går snabbare och det finns stor kompetens i firman. Vi som arbetar tillsammans i Norrort är väldigt sammansvetsade och ett härligt gäng att arbeta med. Trygg känsla!

Hur skulle du beskriva din stil som mäklare?

Väldigt engagerad mäklare och ställer höga krav på mitt eget arbete. Jag visar ett stort engagemang och har mycket energi inför varje bostadsaffär. Jag vill alltid få fram det unika i varje bostad och sälja in känslan att just vilja bo i det området och bostaden. Jag har ett högt arbetstempo och på ett affärsmässigt sätt lyfter jag fram kundens bostad på ett professionellt sätt.

FullSizeRender

Vilka skulle du säga är de största utmaningarna i mäklaryrket idag?

Det är få objekt ute till försäljning och det finns en oro bland köpare och säljare gällande amorteringskravet som ska träda i kraft den 1 augusti 2015.

Hur skulle du beskriva marknaden i Österåker just nu?

Marknaden är mycket bra i både Österåker och Täby. Det är få objekt ute till salu vilket bidrar till minskad försäljningstid och ökade priser. Bra för säljaren och mindre bra för köparen.

Har du några tips till säljare som är i fas att välja mäklare?

Gå på visningar och se hur olika mäklare arbetar, se hur engagerade de är. Kontakta några stycken och gå igenom säljprocessen och se hur personkemin fungerar. Be om referenser.

Vad utmärker en bra mäklare?

Engagerad och kunna lyfta fram varje bostad på ett unikt sätt och att kunden känner sig trygg genom hela processen. Naturligtvis att leverera ett bra slutpris! Att återkoppla till kund och vara tillgänglig är ett måste, kunden måste få tag i sin mäklare.

Hur viktig är personkemin?

A och O skulle jag säga. Vi arbetar väldigt nära våra uppdragsgivare under uppdragstiden och det blir mycket tuffare när kemin inte fungerar.

Om du skulle ge något tips till personer som utbildar sig nu eller funderar på att bli mäklare, vad skulle du säga då?

Tycker det är ett bra beslut att utbilda sig till mäklare. Det är ett väldigt roligt men samtidigt ett krävande yrke. Jag lär mig hela tiden nya saker, en ständig utmaning vilket jag uppskattar. Det är även ett fritt arbete och du planerar din tid. Arbetar långa dagar under vissa perioder!

IMG_7428

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.