25 år och kontorschef

Idag får vi följa med Andreas JohanssonMäklarringen som berättar hur det är att starta ett eget mäklarkontor. Från Österåker, Vaxholm och Täby in på marknaden i Danderyd!

Andreas Johansson

Hur kommer det sig att du ville bli mäklare?

Egentligen var det bara rena tillfälligheter. Jag gjorde min gymnasiepraktik på en mäklarbyrå och trivdes jättebra och upplevde yrket som roligt, men de tog flera år till innan jag av en ren tillfällighet ramlade in på den byrån jag nu är på. Jag började som assistent och pluggade parallellt på distans nere i Malmö.

Hur skulle du beskriva din mäklarstil?

Ärlig, engagerad, fokuserad och målinriktad.

Berätta om din första egna försäljning!

Det var en stor lägenhet i etage med jättefin sjöutsikt, sekelskifte men modernt. Högt i tak och synliga takbjälkar. Minns att jag var väldigt glad när jag fick förtroendet att sälja den då jag hade konkurrens av fler mäklare. Tyvärr tror jag att både min och säljarens förväntning på priset var lite hög och lägenheten såldes aldrig. Jag har fortfarande prospektet kvar någonstans.

Vilken försäljning är du mest stolt över?

Jag är stolt över alla mina försäljningar, men minns en specifikt, säljaren ville köpa ett friköpt radhus och bodde i ett bostadsrättsradhus med väldigt hög avgift. Vi var tvingade att få ut en viss summa pengar för att det ens skulle vara möjligt för säljaren, och den summan skulle även vara mycket högre än liknande hus gått för någonsin. Vi fick ut över 100.000:- mer än vad som krävdes för säljaren och tog också över rekordpriset i området. Att kunna hjälpa säljaren med sitt drömboende och samtidigt överträffa marknaden var jag väldigt stolt över minns jag.

Andreas Johansson bil

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Jag tror inte jag har någon vanlig arbetsdag som ser lika ut som någon annan, varje dag är olik den andra och varje dag kan också svänga på bara minuter. De är charmen med att vara fastighetsmäklare, att det snarare är en livsstil mer än ett vanligt 9-17 yrke.

Har du något tips till säljare när de ska välja mäklare?

Ja absolut! Gå 100% på magkänslan och personkemin! Jag tycker att det är viktigt att jobba i team med sin säljare. Arvodet kanske kan tyckas viktigt men man kan alltid förhandla och hitta en lösning. Tänk på att den du väljer ska fronta ditt boende och kommer vara visningsdeltagarnas första intrycket av ditt hus eller lägenhet. Har du tid, besök gärna mäklarens visningar innan du träffar honom/henne så ser du hur han/hon jobbar. Jag har haft blivande säljare och deras vänner på visningar flera gånger och rekommenderar också mina blivande säljare att gå på mina.

Du är vid 25 års ålder redan kontorschef och har startat ett eget kontor. Hur känns det och hur har du lyckats med det?

Det känns såklart väldigt spännande och roligt. Det är ingen lätt match, de är jag medveten om men jag är säker på att det kommer gå bra. Jag tror att jag som person är ganska rastlös och vill hela tiden testa mina gränser och utvecklas så jag tänkte att de här måste vara nästa naturliga steg att ta, samtidigt som jag har ett stort förtroende för Mäklarringen som kedja och känner att det är här jag vill utvecklas så blev det naturligt.

Har du något tips till andra mäklare som är nyfikna på att öppna ett eget kontor?

Börja med att fundera på om du vill gå själv eller med en kollega. Jag valde att gå med en kollega som jag har haft stort förtroende för sedan dag ett och som också är en av dom som ”uppfostrat mig” i min mäklarroll, lite av en mentor som kommer med smarta tips och råd i bakgrunden. De gav mig en trygghet i att våga starta och köra. Sen gäller det att sätta upp tydliga mål, bryta ner dom i delmål och tro på vad du gör och tro på sig själv. Det kan liksom inte gå sämre än, sämst, och då har man i alla fall provat.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.